Op welke tijden
kan ik het beste mijn
LinkedIn-bericht posten?

Op welke tijden kan ik het beste mijn LinkedIn-bericht posten?

Dit is één veel gestelde vragen van opdrachtgevers die wij helpen om de juiste LinkedIn-strategie te bepalen en te implementeren. Het is namelijk zeer frustrerend als jouw bericht of blog (waar je veel tijd en zorg aan besteedt) niet of nauwelijks aandacht krijgt op LinkedIn. Het bepalen van de juiste plaatsingstijd is cruciaal of jouw bericht wordt gezien/gelezen.

LinkedIn is een zakelijk netwerk. Dit betekent dat de meeste mensen zich tijdens kantooruren op LinkedIn bevinden. Om deze reden dien je jouw bericht, bij voorkeur, dus niet te posten in het weekend of in de avonduren.

Beste tijd om te posten op LinkedIn

Uit onderzoek blijkt dat de beste tijd om te posten rond 09:00 uur is en de beste dag donderdag is (Bron: Coosto.com)

Beste tijd om op LinkedIn te posten

Wat opvalt aan alle statistieken is dat veel berichten tijdens kantooruren worden geplaatst en dat de reacties (comments) daarop in de avonduren zijn.

LinkedIn algoritme

Net zoals Facebook, past LinkedIn een algoritme toe om te bepalen of jouw post of blog wordt gezien door jouw volgers. Het algoritme is een grote zwarte doos waar continu een optimalisatie plaatsvindt. Dit algoritme bepaalt aan de hand van jouw volgers, likes (interessant) en comments (opmerkingen) aan wie vervolgens jouw content wordt getoond. Hoe relevanter jouw content en boodschap is, des te groter het bereik zal zijn.

Tips voor een groter bereik

  1. Zorg er voor dat je geen externe link (naar een andere website) in jouw bericht plaatst. LinkedIn wil namelijk graag dat je LinkedIn blijft
  2. Plaats updates met platte tekst (dus zonder afbeelding). Deze posts hebben vaak een groter bereik dan posts met een afbeelding
  3. Plaats op de juiste tijd (dus tijdens kantooruren en dagen)
  4. Gebruik #hastags om jouw bericht te kwantificeren (bijvoorbeeld #business #leads #bereik)

Conclusie

Jouw post op LinkedIn kan je het beste plaatsen op dinsdag tot en met donderdag tussen 07:00 uur en 09:00 uur, tussen 11:00 uur of 12:00 uur of aan het einde van de werkdag tussen 17:00 uur en 18:00 uur. Dinsdag, woensdag en donderdag hebben de voorkeur, aangezien maandag iedereen weer begint aan de drukke werkweek en vrijdag iedereen aan het weekend denkt!