Checklist starten als
zelfstandig ondernemer

Checklist starten als zelfstandig ondernemer

Als je besluit om als zelfstandig ondernemer te starten, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder volgt een checklist met belangrijke zaken waar je aan moet denken:

  1. Maak een ondernemingsplan. Dit is een document waarin je beschrijft wat je precies wilt gaan doen, hoe je dat gaat aanpakken en wat je verwachte resultaten zijn. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en uitdagingen van je onderneming.

  2. Registreer je onderneming bij de Kamer van Koophandel. Dit is verplicht voor iedereen die zich als zelfstandig ondernemer wilt vestigen.

  3. Zorg dat je voldoende kapitaal hebt. Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de financiën van je onderneming, dus zorg dat je voldoende geld hebt om te beginnen en om eventuele tegenvallers op te vangen.

  4. Maak een afspraak met de Belastingdienst. Als ondernemer ben je verplicht om belasting te betalen over je inkomsten. Maak daarom een afspraak met de Belastingdienst om te bespreken welke regels en plichten voor jou van toepassing zijn.

  5. Zoek een geschikte werkplek. Als zelfstandig ondernemer werk je vaak vanuit huis, maar soms is het fijn om ook een professionele werkplek te hebben. Zoek daarom een ruimte waar je rustig en ongestoord kunt werken.

  6. Zorg voor de juiste verzekeringen. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen risico's. Zorg daarom dat je de juiste verzekeringen hebt, zoals een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandsverzekering.

Vragen?
Neem vrijblijvend contact op met één
van onze financiële specialisten!

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©365 Business Support©