5 tips voor het verkrijgen
van een financiering

5 tips voor het verkrijgen van een financiering

Als ondernemer is het soms lastig om een financiering te verkrijgen. Banken zijn vaak terughoudend met het verlenen van leningen aan startende ondernemers en ook investeerders kunnen moeilijk overtuigd worden van de winstgevendheid van een jong bedrijf. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je kansen op succes te vergroten. Hieronder geven we 10 tips voor het verkrijgen van een financiering als ondernemer.

  1. Maak een degelijk ondernemingsplan. Een ondernemingsplan is een belangrijk document waarin je beschrijft wat je bedrijf doet, hoe je het gaat opzetten en hoe je het gaat financieren. Dit document is niet alleen belangrijk voor potentiële investeerders, maar ook voor jezelf. Zo kun je zien of je bedrijf haalbaar is en of je genoeg geld nodig hebt om het op te zetten.

  2. Zoek uit welke financieringsmogelijkheden er zijn. Er zijn verschillende manieren om geld te lenen of te investeren in je bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld een lening aanvragen bij een bank, crowdfunding proberen, een business angel zoeken of een lening krijgen van een familielid of vriend.

  3. Maak een realistische begroting. Voordat je geld gaat lenen of investeren, is het belangrijk om te weten hoeveel geld je nodig hebt en hoe je dat geld gaat besteden. Maak daarom een begroting waarin je alle inkomsten en uitgaven op een rij zet. Zo kun je zien of je bedrijf winstgevend is en of je genoeg geld hebt om de lening terug te betalen.

  4. Laat zien dat je onderneming winstgevend is. Investeerders en banken willen weten of je bedrijf winstgevend is voordat ze geld aan je uitlenen. Laat daarom zien dat je bedrijf een goede kans maakt op winst. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een realistische omzetprognose te maken en door te laten zien hoe je kosten kunt beperken.

  5. Maak een goed businessmodel. Een goed businessmodel is belangrijk om te laten zien hoe je bedrijf geld gaat verdienen. Het is ook belangrijk om te laten zien hoe je bedrijf uniek is en wat je voordeel is ten opzichte van concurrenten.

Vragen?
Neem vrijblijvend contact op met één
van onze financiële specialisten!

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©365 Business Support©